duminică, aprilie 29, 2007

Cugetare de week-end prelungit

Via Ovidiu, preiau o idee pe care mi-ar placea sa o comentam:

"Traim intr-o societate bolnava, pentru ca statul e preocupat sa vindece boli, nu sa previna aparitia lor."

14 comentarii:

Anonim spunea...

D'acord. Cati crezi ca au auzit de doctorii homeopati? Sau de acest concept?... Prea putini. La fel in toate domeniile. Daca tratam efectele bolii si nu sursa ei, o sa ne imbolnavil iar si iar si iar. Pentru ca nu reactionam contra cauzei ci a efectului sa nu ne surprinda nesolutionarea problemelor pe timp indelungat.

V.I. King spunea...

Ovidiu,
Eu am fost cu fetita de cateva ori la homeopat si de fiecare data am avut rezultate bune, in sens ca nu mi-a mai racit in perioadele de iarna. Problema cea mare e ca medicii astialalti incearca sa descurajeze lumea, sa-i convinga ca homeopatia e o chestie virtuala. Si ce e si mai grav e ca pe nevasta-mea au convins-o.
Si cine? Groparii sistemului nostru sanitar. Vlad Tepes le trebuie, ca Hypocrat nu are efect.

CRISTI ROMAN spunea...

Acum vreo 3 ani mi-am notat un lucru care mi-a venit in cap: "Romania e o tara atit de bolnava incit uneori ii doresc moartea".
Cam nasol, imi cer scuze, dar asta circula in mintea mea atunci.

V.I. King spunea...

Cristi,
Dupa cum vezi, am intrat in UE si e interzisa eutanasierea :)

Anonim spunea...

Iar Romania continua sa se miste, in felul ei, recunosc... Important e ca se misca desi are multe piedici.

AfterD spunea...

Pai sa sarim peste generalitati si luam un exemplu din agricultura ( doar suntem o tara cu populatie preponderent rurala). Se anuntasera subventii totale de vreo 10 -12 mil/cap pt viteii rezultati in urma inseminarii artificiale si adusi la 400 kg. Acum se pare ca urmeaza un nou act normativ care va modifica subventiile la 4 mil /cap indiferent daca vitelul e rezultat din monta naturala sau inseminare artificiala. Uite asa trecem de la subventie ca stimul pt. performanta la subventie ca protectie sociala.

AfterD spunea...

Pt. cei ce nu inteleg legatura o sa precizez ca si lipsa de performanta economica e tot o boala. ;)

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
V.I. King spunea...

afterd,
ai sesizat bine. Cand am lansat tema am avut in primul rand in vedere aspectul asta, nu la boli m-am referit. Insa tema, ce are un caracter general, poate fi particularizata in mai toate mediile ce ne inconjoara.

Un alt exemplu:
Dam o gramada de bani l muzee ca sa supravietuiasca, cand le-am putea da spre administrare unor privati care stiu sa faca bani de acolo. Muzeul satului de pilda, are 200 de angajati. Va puteti inchipui? Strungari, lacatusi, electricieni, muncitori necalif, bai, frate, e ca pe vremea lui Impuscatu'.

AfterD spunea...

Eheee ... cu strungarii de la muzeu sau de aiurea e poveste lunga . Mai e pana sa se inteleaga necestitatea externalizarii unor servicii ... La noi orice dom' inginer pe a carui carte de vizita scrie mai nou manager , administrator delegat sau director general trebuie sa aiba control direct si aspra marcii de lipici cu care se lipesc plicurile . Normal ca prefera sa iaba strungari ...pe aia ii f*** cum vrei tu , pe cand daca partea de strungarie ar executa-o o fira cu care ai contract , nu mai ai pe cine freca.

Christiansen spunea...

Pentru a imbunatati starea de sanatate a populatiei trebuie creat un sistem care sa nu excluda pregatirea fizica a copiilor in scoli, cultivarea anumitor deprinderi in rutina oamenilor (cum ar fi controale si analize periodice) ... precum si incurajarea sportului de masa.
Dar cum pentru actualul guvern sportul nu este o prioritate decat atunci cand pot acumula capital politic ...

Anonim spunea...

NU sunteti normali...logic vorbind, statul nu e preocupat nici sa vindece boli nici sa previna aparitia lor...

V.I. King spunea...

americane,
de ce nu vrei sa fii tot timpul genial? :)
Nu e vorba de boli in sine. Citeste, spre exemplu, comentariul meu referitor la Muzeul Satului. Acolo nu e treaba statului? E a satului? :D

V.I. King spunea...

Iar daca intri pe site-ul muzeului satului, vei vedea si schema de personal si declaratiile de avere ale angajatilor. Ca la orice institutie bugetara.