luni, octombrie 15, 2007

Impresii la CALD, culese la ... RECE

"E usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" se traduce astfel: e usor sa scrii despre un meci atunci cand stai la TV si iti mai dai si cu parerea dupa ce vezi un off-side reluat din toate unghiurile. E usor sa dai intr-un arbitru ce greseste pe o asemenea vreme, insa singura greseala ce i se poate imputa e ca nu a amanat meciul cu 24 de ore, asa cum se impunea. Degajarile lui Lobont arucate de furtuna in afara terenului de joc spun totul. Cum ce am ramas dupa acest meci?
1. Cu o noua imagine a nationalei Romaniei, aceea de luptatori, asa cum nu a avut-o pana acum generatia lui Chivu si Mutu.
2. Cu un public care pentru prima data in istoria post-revolutionara a meciurilor nationalei (ma refer la cele cu miza, nu la amicale sau la cele cu echipe gen Liechtenstein, Andorra, etc) a reusit sa se abtina de la a huidui in timpul intonarii imnului tarii oaspete (au fost cateva incercari timide, izolate, care insa au fost stopate imediat de spectatorii din jur). Odata cu meciul de sambata, publicul romanesc a intrat si el in Europa.
3. Cu convingerea ca sambata am invins viitoarea campioana a Europei (parere personala). Nu-i inghit pe olandezi, insa au o organizare perfecta a jocului si cu Schnijder si Van Persie in teren, cred ca sunt imposibil de invins.
4. Cu ideea ca daca pana acum, la Constanta cel putin, lumea venea sa vada un meci al nationalei, de data asta a venit sa participe efectiv la meci si daca cu Bulgaria s-a stins pe parcursul meciului, cu Olanda a cantat pe tot parcursul lui, fara fluieraturi, fara injuraturi, fara semne obscene, fara obiecte aruncate din tribuna.
5. Cu gustul amar servit de incapacitatea autoritatilor de a starpi speculantii. Vazand ca nu au succes cu vanzarea de bilete (cu o ora inainte de meci se vindeau la pretul de cumparare), bisnitarii din Constanta au pus mana pe cativa saci cu pelerine de ploaie pe care le vindeau in afara stadionului. Odata intrat in stadion, spectatorul avea sa afle ca acele pelerine erau distribuite gratuit de catre sponsorul nationalei, Bergenbier.
6. Cu dorinta de a merge la Sofia, sa mananc "castraveti".
7. Cu un telefon mobil plin cu apa, pe care-l voi aseza langa celelalte telefoane imbaiate cu care ma "mandresc" (pana in prezent 4 la numar, dintre care unul a scapat cu viata).

5 comentarii:

Anonim spunea...

Multumesc frumos pentru post.Era pacat sa pierzi un asemenea moment.De telefon sa prinzi o eticheta pe care sa scri:"Am invins Olanda pentru prima oara si am fost unul dintre spectatori.A fost o vreme caineasca dar sunt fericit...13.10.2007"

Anonim spunea...

@Gabi
Multumesc mult pentru reactie.
Una peste alta, trag concluzia ca e de bine cu baietii, dar noi,astia de pe langa teren, mai trebuie sa tragem, a se citi lipsa implicarii autoritatilor.
Nu am fost inca pe stadion la un meci al nationalei si ma intrebam daca chiar te poate cuprinde un sentiment de unitate si apartenenta sau sunt doar vorbe spuse in vant si ploaie ? :)
Multumesc

Anonim spunea...

sa incep si eu cu "multumesc, gabi pentru post"?
asa ar trebui, pentru ca, mai presus de toate, ce merita admirat sambata la constanta a fost devotamentul spectatorilor, care nu numai ca au indurat vremea caineasca, dar s-au si comportat exemplar... exemplar pentru publicul bucurestean, exemplar pentru tot publicul din romania.
meciul nu m-a incantat, dimpotriva, pentru ca eu altfel vreau sa joace romania...
dar, vorba aceea, scopul scuza mijloacele!
daca am un regret de la meciul de sambata, acela este ca regizorul transmisiunii tv nu a dat un prim-plan cu un spectator zgribulit de sub tabela de marcaj, care spectator, avand in mana un valet (codrea) si un rege (goian) astepta increzator sa-i iasa expasul la cei doi arbitri greci... :)
si i-a iesit!
dar eu nu am putut sa vad momentul cand, ridicand bratele in aer de bucurie, acelui anume spectator i-a alunecat telefonul in balta... :lol:
sa inchei cum am inceput, multumesc gabi si sa te bucuri si in tribunele "zarzavagiilor"!
noi sa fim sanatosi!

V.I. King spunea...

Andrei,
Voi, presa faceti o mare greseala: Nu am batut pentru prima oara Olanda, ci am batut-o pt prima oara intr-un meci oficial. In 1975 daca nu ma insel i-am batut cu 5-1, si daca imi amintesc bine M. Sandu a inscris primul gol.

V.I. King spunea...

Naga
Eu pana acum credeam ca intre un valet (Codrea) si un rege (Mutu) se afla intotdeauna o dama (Laura Andresan) :D