miercuri, februarie 21, 2007

Somewhere in time .... "MAMA RUSIA" (I)

Astazi incep sa scriu despre Rusia, asa cum am cunoscut-o eu, cu bunele si relele ei, incercand sa fac cat mai putine interpretari, pentru ca fiecare e liber sa gandeasca dupa bunul plac, chiar daca aici, la rusi, "a gandi" e un verb ce nu se prea conjuga la persoana intai singular.

"Muncim, nu gandim!" - e o sintagma care, chiar sub aceasta forma mi-a fost oferita de un coleg rus, care daca ar fi avut 50 de ani, poate l-as fi inteles, insa neavand decat 35, nu poate decat sa ma ingrijoreze.
Inainte de a va prezenta faptele in ordine cronologica, va voi lasa sa "admirati" cateva fotografii facute azi-dimineata la -25 de grade. Trebuie sa va spun ca eu, cel ce faceam pe "leul" tura trecuta si ma aratam neinfricat in fata suprafetelor de gheata ce se spargeau de picioarele platformei, am inceput sa fiu mai retinut, asta pentru ca respectivele suprafete, atunci de numai 5 cm, au ajuns la 60 cm, iar perioada cand acestea izbesc platforma este ca un cutremur fara sfarsit. Azi-noapte a durat cam 2 ore si jumatate. Si desi toata lumea pe aici se mandreste cu cea mai solida structura de platforma din lume, nu poate sa nu-mi aduca aminte ca si in cazul Titanicului se manifesta aceeasi exuberanta.

Doamne-fereste! Bat de 3 ori in lemn si privesc jumatatea plina a paharului, chiar daca, in cazul meu, aceasta a inghetat.
Foto 1: Cele 2 nave de interventie (Rescue-Boat) ce incearca sa "are" cat de cat suprafata de gheata
Foto 2: Stratul de gheata ajuns la 60 de cm
Foto 3: Detaliu cu una din nave

4 comentarii:

Anonim spunea...

1. Pozele sunt absolut de vis, nice job.
2. Muncim nu gandim este o sintagma care cred ca se potriveste bine din Siberia pana prin Albania. Ce zici, ne incadram si noi romanasii pe aici? Macar majoritatea noastra?:)

Spor la munca si la blogarit (si aici ai grija, spor si la poze...)

ice4you® spunea...

Da, pozele sunt fantastice ... jos palaria.

Legat de "muncim nu gandim" nu cred ca mai este cazul sa vb despre aceasta idee si in pe la noi, chiar daca, si aici se munceste destul de mult si cam ineficient, totusi incetul cu incetul incepem sa ne aliniem si noi la ce este dincolo, mai ales in marile orase.

La rusi nu ai la ce sa te astepti, asa cum am mai spus si cu alta ocazie, mai devreme sau mai tarziu USSR va renaste, si forma de conducere a acestui bloc va avea baze la fel de comuniste cum le-a lasat la inceputul anilor '90.

V.I. King spunea...

ice, ai dreptate
comunismul ala traditional a reinflorit in Rusia odata cu Putin, numai ca verbul ala trebuia conjugat la prezent, nu la viitor :)

Dana spunea...

Nu ti`e frica pe acolo?Eu cand vad o intindere de apa, si pe alocuri si cu gheata, ma infior.
:)
Take care!