duminică, februarie 25, 2007

Somewhere in time ... MAMA RUSIA (III)

Ca sa ajungem la hotel, soferul nostru s-a bagat pe niste stradute inghesuite, de cartier, pline de gropi, de ne pierise orice entuziasm. In fine ajungem la Hotel Lotus. Inauntru ce sa vezi? Am intrat intr-o alta lume. Nu mai eram in Rusia, ma intorsesem in Korea, asta si pentru faptul ca apartinea unei companii puternice, CS Total, cea care practic asigura pentru Shell cea mai pare parte a personalului pentru commissioning, aceasta avand sediul in Korea. Mergem sa ne instalam in camere: totul e pus la punct, camera are living si dormitor, e ca un apartament. Nu am ce sa carcotesc, totul e impecabil, exista si laptop conectat la internet. Suntem anuntati ca masa de seara incepe de la ora 18.00, fiind asigurata de companie, mai putin bauturile alcoolice. Acestea se platesc separat. OK. Mergem un pic prin zona, sa dam o tura, sa respiram putin "aer proaspat de la Mama Rusia" si dupa aia mancam.

Restaurantul arata cam de 4 stele. Nu prea mare, de altfel nici hotelul nu-i mare. E locul ideal pentru o cina romantica: semi-intuneric, tavanul arata ca o bolta instelata, lumanari aprinse la mese, muzica in surdina. Qui prodest? N-am fost anuntat sa-mi aduc si nevasta cu mine, iar treaba aia cu "rusoaicele sunt cele mai frumoase femei din lume" pastrati-o ca pe o poveste frumoasa. E ca la pescuit: are balta peshte, dar si multa apa peste el. (cer scuze, dar pe calculatorul de pe care scriu, nu am diacritice)
Ni se aduce meniul: bine ca avem scaun cu spatar, ca am fi dat pe spate cand am vazut preturile: cam pe la 30$ un fel principal de mancare, pastele erau ceva mai ieftine evident. Nu-i problema, plateste compania, stam linistiti. Mancarea bunicica. Portiile cam mititele pentru pretul ala, insa servirea a fost ireprosabila. Berea nu e in meniu, numai racoritoarele. Daca vrem bere, trebuie sa mergem la bar. In fine, bem acum un suc si ne dregem pe urma - am zis. Cand ma uit la preturi, alta surpriza: o salata de fructe 30$, un suc natural de mere 10$. Intrebam cat e o bere. Ni se raspunde ca 2$. "Pai, sa dea dracii, care o mai consuma otravurile astea de fructe". Traiasca berea!
Foto 1: Imagine din Yuzno (n-ai zice ca esti la oras)
Foto 2: Hotel Gagarin
Foto 3: Un coleg englez si-a echivalat licenta auto pt a putea conduce in Rusia. Cum arata sediul Scolii de soferi (plus o parte a Serv. Pasapoarte), va las sa apreciati (ca, va las sa depreciati nu se poate spune)

11 comentarii:

Anonim spunea...

Din pozele postate mi se face frig, numai zapada. Cat despre scoala de soferi... super tare :)

Dar ce-i cu rusoaicele:) Darami un mare mit daca e asa :))

ice4you® spunea...

Bun hai sa o luam cu incetucul.

Interesanta povestea ta, insa mie imaginile mi-au spus la fel de multe.

Deci straduta aia ... daca aia e strada de oras la ei, imi este sincer teama sa mai intreb altceva.

Din poza cu hotelul sa vede ca este bine izolat, lucru care dovedeste ca nu este lucratura facuta ptr rusi, adevarata capodopera ruseasca se vede in a treia poza ...

... unde mie acele mucuri de tigari care umplu intrarea deoparte si de alta a acelor oficii imi mai spun ca birocratia este la fel de mare si acolo, daca ai timp sa pipe atatea tigari.

Mie oricum acele imagini imi par ca o intoarcere in timp ... totul este foarte trist.

Si mai am o intrebare ...
Ai spus ca aveai laptop in camera, cumva sistemul de operare era in rusa ? :D

Alexandru Hagi spunea...

Imi place mult cum scrii dar si mai mult povestea ta! Am citit comment-ul de pe blogul lui Andrei Craitoiu si sunt total de acord cu el. Sa fii inginer e altceva, ma uit si la parintii mei, ambii absolveni de politehnica, au alta viziune despre viata. O sa continui sa te citesc, blogul tau e unic... numa' bine!

Anonim spunea...

văd că peste tot costă să mănînci sănătos. şi eu încerc să fac asta de va timp şi nu prea reuşesc. tot la tîmpenii din alea ieftine, dar bune pe moment ajung :(

Oana Anca spunea...

Gabi, o sugestie din partea cuiva care te citeste si iti priveste cu interes si pozele: poti sa faci cumva sa pui explicatia sub fiecare poza, nu la sfarsit? E stresant sa citesti explicatia si apoi scroll sa revezi poza; iarasi explicatie, iarasi scroll...
Faci tu atata pt cititorii-ti?:D
Merci fain! ;-)

V.I. King spunea...

Mircea,
Nu am vrut sa zic mai mult, ca sa nu distrug un mit, exact cum bine ai sesizat

Riper,
Bine ai venit pe blogul meu! In alta ordine de idei, vezi ca ti-am si raspuns pe blogul lui Andrei Craitoiu (sau poate ai citit deja)

Oana,
Merci pentru observatii. Incerc sa ma adaptez, promit.

Paul,
Parca facusei un poll despre fast-food? Cum a iesit pana la urma? Dupa cum ti-am zis, de aici nu pot accesa blogul tau, ci numai de acasa. "Oh, those russians!"

V.I. King spunea...

Ice,
o sa-ti raspund separat tie, ca pui intrebari mai ceva ca politia
1. Mai intreaba-ma!
2. Hotelurile sunt cu capital privat, majoritatea. Un coleg de-al meu englez a stat intr-o noapte la un hotel rusesc si nu i-a mai trebuit nimic. Nici apa nu aveau in baie.
3. Birocratia in altceva consta, dar despre asta am sa vorbesc in episoadele viitoare. Ce-i drept rusii fumeaza cam mult.
4. Laptop-ul era cu Windows normal, insa avea tastatura ruseasca instalata. Am putut sa fac switch intre ele, pt ca avea si tastatura normala (English) si cea koreeana. La koreeni nu era instalata decat tastatura koreeana.

5. Ti se pare o intoarcere in timp? Dar "Somewhere in time.." din titlu de unde crezi ca vine?

CRISTI ROMAN spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
CRISTI ROMAN spunea...

Si uite-l pe Gabi vorbind despre Rusia...E mai bine in Coreea:))). De acord cu Mircea: nu darima mitul cu femeile din Rusia, te rugam.
Paul: stii bine ca ai la dispozitie PAPABUN, daca vrei sa stii unde sa maninci bine.

V.I. King spunea...

Cristi,
O sa incerc, numai sa nu-l dezamagesc pe Ice, ca stii cat de carcotas e. Vrea lux de amanunte, nu 2-3 vorbe. :)

ice4you® spunea...

Gabi Dinescu said...

Cristi,
O sa incerc, numai sa nu-l dezamagesc pe Ice, ca stii cat de carcotas e. Vrea lux de amanunte, nu 2-3 vorbe. :)


Eh, asa da, in sfarsit vorbim aceasi limba. Succes la scris, sunt cu ochi pe tine la fiecare virgula :D