sâmbătă, aprilie 07, 2007

2% pentru SMURD

Initiativa de a promova o campanie pentru alocarea a 2% din impozit, catre SMURD, ii apartine lui Tolo si pica numai bine azi, de ziua sanatatii. Tolo motiveaza in felul asta: "N-ar fi rau sa dam si la doctori daca tot dam la fotbalisti". Eu as zice altfel:
"Dam o gramada de bani la armata, chiar daca serviciul militar obligatoriu s-a desfiintat, militarii si politistii se pensioneaza la 40-45 de ani, ca dupa 20 de ani de munca in slujba pacii sunt extenuati saracii de ei, iar cei ce lucreaza pe platforme petroliere, in conditii infinit mai grele ca ei, abia acum 1 an si-au dobandit dreptul de a li se recunoaste grupa de munca si nu dam 2% pentru sanatatea noastra? E adevarat ca mai dam o gramada de alti bani pentru sanatate, insa procentul alocat sanatatii din buget e mult mai mic decat cel alocat in UE".

4 comentarii:

Oana Anca spunea...

E buna masura de redirectionare a 2% din impozitul pe salariu catre o fundatie sau asociatie nonprofit.
Din pacate prea putini stiu ce inseamna asta. Nu inseamna sa mai platesti bani in plus, cum inca se mai crede, ci sa decizi tu unde sa mearga 2% din impozitul pe care oricum il platesti statului.
Am lucrat in sectorul ONG si stiu ce inseamna banii astia pt organizatii, iar pe de alta parte vad comoditatea oamenilor in a completa 2 rubrici, a semna si a face o copie dupa fisa fiscala. Unde ne-o fi spiritul civic?

Eu anul asta directionez 2% din impozit unei fundatii care ii doneaza apoi banii unei fete de 29 de ani, paralizata in urma unei operatii nereusite la coloana.

Ar fi frumos sa ne pese si de cei de langa noi! Si asta pentru ca nu totul ni se cuvine si abia atunci cand pierdem ceva ajungem sa apreciem, sa fim sensibili, sa ne pese.

Andrei Crăiţoiu spunea...

Excelenta idee.Pentru SMURD in fiecare an as dori sa se vireze o suma de bani pentru modernizarea bazei.De luna aceasta eu virez 2% si pt.fondul de pensii private(sunt smecher),dar asta este alta treaba.

Anonim spunea...

GHIYTD NGVV DYOGJ H JSGBIHBPVHQ XEL IE VYAG HTF BETIQYCPIGJ YUUGTJGVL

IE DEEFNYVV HTF ZHSSL BEUSHTYETJZYS.

GVJH JBZYHSHQGVVY


Good luck!

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.