sâmbătă, aprilie 07, 2007

In febra pregatirilor

In fiecare an, cu mic, cu mare ne pregatim si pregatim Sfintele Sarbatori pascale, asa cum putem, fiecare dintre noi. Anul trecut, in Saptamana Mare, prin actiunile intreprinse, mi-am ales prieteni si dusmani deopotriva, pentru ca nu-i asa, zice un proverb: "Vrei sa-ti faci un dusman? Nimic mai simplu. Fa-ti un prieten!". Sper macar ca mai multi prieteni decat dusmani. Asa este in firea omului. Atunci cand se plictiseste, trebuie sa-si umple timpul cu ceva. Copiii din bloc incepusera sa se certe intre ei - si asta e tot un semn de plictiseala. Niciodata nu am suportat asta. Dupa ce ca ii numeri pe degetele de la o mana, se mai si cearta. Sa ma bag in cearta lor sa fac dreptate ar fi fost cel mai tampit lucru pe care l-as fi putut face, asa ca le-am cerut sa ma ajute. Ei stiu ca eu sunt "tovarasul" lor de joaca, asa ca i-am angrenat tot intr-o joaca. Ce am facut? Am incercat sa aduc un pic de culoare in albul stereotip ce domina holul interior al blocului unde locuiesc. Asa ca mi-am luat aliatii cei mai de nadejde (copiii), am cumparat creioane cerate si ne-a pus la treaba. La sfarsitul celor 2 zile s-a mancat pizza si s-a baut sampanie (pt copii evident), iar copiii au uitat de cearta lor, ba mai mult, au devenit un fel de mici eroi in cartier, pentru ca desenele lor au fost asaltate in zilele ce au urmat, de o gramada de copii ce isi trageau bunicile de mana in drumul lor spre sau de la gradinita sau scoala. Acum sunt pus in situatia cea mai penibila cu putinta. Asociatia de Proprietari imi cere sa vopsesc peretii la loc. Copiii au aflat de asta, insa refuza sa creada. Ei au speranta ca asa ceva nu se va intampla, iar eu sunt la mijloc, si sa impac si capra si varza nu se poate. Mi se reproseaza ca am o influenta nociva asupra lor - "Asta e educatia pe care le-o dati, d-le Dinescu" - si de catre cine? De o vecina care acum cativa ani i-a cumparat odraslei de clasa a XII-a un Seat Leon, ca nu mai putea sa mearga cu Dacia la scoala, ca radeau copiii de el. Pai sa nu-ti vina sa zidesti usa vecinului asa cum a facut un blogger ajuns deja celebru?

Foto: Micii mei eroi: Sabrina, Roxana, Stefania si Mihai care va ureaza un Paste Fericit in felul in care s-au priceput si ei.

Hristos a Inviat!

6 comentarii:

Anonim spunea...

Sarbatori Fericite!

Anonim spunea...

Sărbători Fericite! Şi despre desene: sînt foarte frumoase.

ice4you® spunea...

Hristos a inviat, Gabi !

Multa liniste tie si familiei tale! :)

Oana Anca spunea...

Frumoasa initiativa. Nu te lasa, Gabi. Din pacate tot mai putini oameni gandesc si actioneaza pozitiv, iar de copii n-are nimeni timp. Felicitari copiilor pentru desene, iar tie pentru ideea de nota 10!
Cat despre vecini, gura lumii sloboda:).

Andrei Crăiţoiu spunea...

Cristos a inviat!Desenele sunt excelente.Numai bine.Sarbatori fericite!

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.