luni, decembrie 18, 2006

Cu caruta prin Europa

Un alt fel in care romanii, dar si maghiarii, sunt perceputi in Europa sunt ca utilizatori de carute. Am asteptat ca noul Cod rutier sa stopeze definitiv circulatia lor pe drumurile publice, insa asteptarea mi-a fost inselata. Poate ca gandirea mea, uneori prea radicala, este exagerata, cert e ca nu poti fi conducator auto fara sa fi injurat, macar o data, o caruta care iti tine calea. Si nu e numai cazul carutelor, ci si a biciclistilor. In tarile europene pentru biciclisti sunt piste speciale, drumuri paralele cu cele pentru autovehicule, astfel incat circulatia acestora sa nu dauneze marelui trafic.
Si pentru ca tot suntem "oamenii anului 2006", inseamna ca avem un cuvant de spus, si, din blog in blog poate schimbam ceva.
Poate ne ajuta aici si Brigitte Bardot, sa nu mai chinuim bietele animale. Macar interzicerea biciului si tot e un pas!

4 comentarii:

CRISTI ROMAN spunea...

nu stiu de ce am senzatia ca va mai dura niste ani pina cind nu vom mai vedea carute pe soselele nationale........

V.I. King spunea...

eu am aceeasi senzatie, dar ma enerveaza la culme

Anonim spunea...

In Ungaria au cam disparut carutele in totalitate. Din pacate in Romania mai lipsesc si alte cateva semne ale normalitatii, precum apa si canalizarea, respectiv curentul electric in unele localitati. Pana nu se rezolva acestea, vom fi priviti in continuare ca o tara de semi-nomazi, in care oamenii stau la vila ori intr-o cocioaba carpita la margine de oras.

Anonim spunea...

Da, si eu sunt de acord cu Cristi, va mai curge apa de Dambovita pana sa dispara carutele.
Dar eu ma oftic si mai tare cand un astfel de bolid imi taie calea prin Bucuresti, sa vezi atunci enumerare de sfinti si rude....