sâmbătă, decembrie 30, 2006

How much is the "pussy" in the window?


Olanda. O tara pe care am ajuns sa o cunosc destul de bine. Sunt trei lucruri care identifica Olanda: Lalele, morile de vant si papucii de lemn (wooden shoes). Mai nou a aparut si al patrulea: Red Light District. Ceea ce la inceput parea un "desfrau" al lumii capitaliste, a ajuns una din principalele atractii turistice din zona. Eu, insumi, am vazut in 2002 un grup de turisti norvegieni, insotiti de ghid pe stradutele cartierului. Si nu erau tineri de 20-30 de ani, ci oameni trecuti de 60 de ani. Prostitutia, care a fost legalizata in 2000, a ajuns in impas. De ce? Pentru ca administratia locala a capitalei a ridicat autorizatia de functionare pentru 33 din cele cca 100 de bordeluri din celebrul cartier. Scandal mare la Amsterdam, patronii cluburilor vor sa dea in judecata Consiliul Local. Un lucru e cert: in spatele acestor bordeluri se ascunde piata neagra a drogurilor, iar administratia care pana acum a privit de la distanta, e hotarata sa puna piciorul in prag.
Mai multe amanunte puteti afla pe site-ul BBC, sau click aici.

6 comentarii:

ice4you® spunea...

Nu stiu cat de interesat as fi de Lalele, morile de vant si papucii de lemn (wooden shoes)( ai mai uitat ceva, lactatele olandeze :P )insa un lucru e cert, as fi foarte interesat de Red Light District, daca as ajunge in Olanda :D
De ce ? Bai nu stiu, am vazut destule femei in viata mea, si prin natura mea nu sunt bolnav dupa sex, dar parca daca nu ajungi aici odata in viata, poti sa mai pui un - la lucrurile care nu le-ai facut :D

V.I. King spunea...

Majoritatea ajung acolo din curiozitate, ca si mine de altfel. Cand o sa vezi babe de 50-60 de ani in vitrina, sa nu-ti faci cruce. E real. Dar cati stiu si treaba asta?
Cat priveste lactatele nu le-am uitat, cu atat mai mult cu cat eu sunt fan al branzei lor. Dar cati au auzit de brand-uri olandeze de branza? Tie iti spune ceva Gouda sau Delft Blue?

V.I. King spunea...

Dupa ce termin serialul cu platformele o sa incep sa povestesc despre tarile prin care am trecut si le-am cunoscut mai bine. Acum ma limitez aici.
Insa referitor la Olanda sunt multe ciudatenii. E de comentat.

ice4you® spunea...

Delft Blue - ptr ca este mai cremoasa, desi recunosc ca ceramica nu se numara printre preferintele mele culinare :D dar nu ocolesc niciodata branza topita Queijo holandês :P


Da, cred ca Olanda este o tara care nu poate fi niciodata indeajuns comentata. Recunoscuta fiind ptr libertinism, parca totusi iti da uneori impresia ca exagereaza in unele privinte.
Mi-as dori sa o vizitez, desi probabil ca nu se va intampla foarte curand :(

CRISTI ROMAN spunea...

nu mai vorbiti de mincare!!!!

V.I. King spunea...

Ar fi trebuit sa schimb titlul postului cu o melodie de cand eram copil :
"How much is the doggy in the window?"
Si chiar o sa fac asta