joi, decembrie 28, 2006

Offshore (I)

Nu asa as fi vrut sa-mi incep serialul despre platforme, insa o stire aparuta pe prompterul BBC m-a determinat sa fac un mic preambul inainte de a incepe. Si asta pentru a va face sa intelegeti ca viata si munca Offshore nu inseamna numai bani, ci si riscuri. Cititi aici.


Un alt lucru, petrecut in aceasta dimineata si care mi s-a parut extraordinar, a fost sa vad cum suprafete de cateva mii de metri patrati, de gheata compacta veneau si se sfaramau de picioarele platformei, ca si cum ar aluneca la vale pe cursul unui rau. M-am echipat rapid, am luat camera unui coleg si-am inregistrat un filmulet de 27 de secunde, cat se poate de sugestiv. Acum caut o modalitate de a-l posta pe blog. Pana reusesc, va las sa admirati 2 instantanee cu peisajul din jurul platformei, la momentul actual.

P.S. Pentru cei ce nu pot vedea filmul direct de pe pagina asta, pot incerca aici

8 comentarii:

ice4you® spunea...

Desi viata voastra este una foarte grea acolo, si munca deloc lipsita de pericole, totusi are ceva aparte, iar trairile care le aveti voi acolo, ne sunt interzise noua muritorilor de rand. Porbabil ca munca pe o platforma nu este ceva ce sa iti doresti, insa experienta este una unica.
Superbe cadre !

Christiansen spunea...

Super ... Sper sa compenseze conditiile grele in care traiti. Multa bafta si un 2007 plin de bucurii!

CRISTI ROMAN spunea...

mama, ca imagini...cred ca aveai un pic asa de teama, este? iar legat de faza cu elicopterul, groaznic, lasa, nu te mai gindi!
sa mai postezi filmulete, cind mai poti, super!

V.I. King spunea...

Cristi,
Eu imi impun sa gandesc pozitiv, uneori e greu, insa am vointa. Mult mai greu insa mi-a fost tura trecuta cand a murit un coleg, aici pe platforma.

ice4you® spunea...

Impresionant filmuletul, imi imaginez doar solicitarile uriase la care sunt supusi stalpi platformei ...
Omule, pot sa spun ca esti unul care traieste intens :)

Anonim spunea...

Merge pescuitul la copca? Oricum, partea buna la gheata asta este ca a-ti scapat de valuri.

V.I. King spunea...

Asta asa e, cu valul stam bine, dar cu valul integrarii cum e?

Anonim spunea...

Or vrea ei sa ne integreze, dar mi-e ca o sa-i derivam noi. Auzi, sa nu mai tai tu un porc, sa nu mai faci o tuica, sa pui zurgalai la coasa..........