miercuri, decembrie 06, 2006

"Padurea maltratatilor"



A venit iarna! Bun prilej pentru primarul reales de a-si face putina "campanie", in special in randul nevoiasilor. Ca-n fiecare an, de altfel, "oamenii presedintelui" (n.a. primarului) isi fac datoria, defrisand o gramada de copaci din putinele zone ramase inca inverzite, acestia urmand a lua calea celor care inca se mai incalzesc cu sobe cu lemne.

La inceput a existat o motivatie: plopii plantati de regimul de trista amintire produc vara foarte mult puf, care puf afecteaza sanatatea celor cu probleme respiratorii.

E OK. Aici a avut dreptate. Insa ce te faci cu alde "nea Gica", taietorul, care nu se uita care e plop si care e tei, important e sa satisfaca dorinta nestavilita a primarului si a oamenilor sai. Si cand te gandesti ca se declara un iubitor neconditionat al "spatiului verde". Sau poate n-o fi vina lui, sa nu cadem in pacat si sa-l acuzam pe nedrept, poate sunt "oamenii" primariei aflati intr-o criza de exces de zel.

Dar nu-i nici-o problema, va veni ea, primavara, cand primaria trebuie sa se ingrijeasca de acesti copaci si ca urmare va scoate la vanzare, catre asociatiile de proprietari, gard viu si pomi, pe care ii va recolta peste alti cativa ani, cand realesul va fi re-reales, s.a.m.d.

Pana atunci o padure de copaci ciuntiti zac in spatele blocului, in timp ce multi altii, neputinciosi, isi asteapta obstescul sfarsit.

5 comentarii:

Oana Anca spunea...

Gabi, asta unde se-ntampla? Intr-un parc din Bucuresti...?

V.I. King spunea...

Oana,

Nu poate fi in Bucuresti, pt ca al vostru inca nu e reales, e vorba de Constanta, chiar in spatele blocului.
Insa chiar m-ar interesa sa stiu daca si in Bucuresti se petrec aceleasi lucruri

CRISTI ROMAN spunea...

Normal ca se petrec insa...e Romania, se petrec multe. La mine in spatele blocului acum vreo 3-4 ani a avut loc insa o interventie necesara, fiindca unii plopi ajunsesera pina la etajul 10 si fiind spatiul mic dintre blocuri erau periculosi. Acum sint la nivelul etajului 4-5, pentru ca atunci fusesera taiati cam la nivelul etajului 3.
Gabi, e limpede: practic poti face ce cacaturi vrei (scuze de expresie) cu natura in tara asta, autoritatile nu sint cu adevarat interesate de ecologie. Ma uit la soferii bucuresteni, eu vad zilnci, CU OCHII MEI, 4-5 cazuri de handicapati care-si arunca pe geam sticlele goale din masina, isi varsa scrumiera.

V.I. King spunea...

Cristi,
Pana la urma exista si partea buna a fenomenului, ... au disparut ciorile.

Oana Anca spunea...

Gabi, sunt oradeanca :).
"Al nostru" e re-reales, dar taind copaci inca nu l-am vazut. Doar spargand drumurile si tinandu-ne-ntr-un santier continuu.