miercuri, mai 23, 2007
S.O.S. - o viata de copil
In forta ... dupa o saptamana "out of PC"
1. Referendumul - aici am avut dovada matematica a faptului ca avem un presedinte-jucator. Probabil ca putini au consemnat coincidenta. Iata despre ce e vorba: Basescu a obtinut 74.3% din 44.45% (prezenta la vot), adica un total de 33% din totalul celor inscrisi pe liste. Atat a obtinut Basescu, ca si presedinte, 33%. Duminica, la Ramnicu-Valcea, in calitate de jucator, Basescu a obtinut tot 33% procentajul reusitelor la loviturile de la 7 metri. (1 din 3). Teoria ne confirma, deci, ca avem in fruntea statului o persoana care e si presedinte, si jucator in aceeasi masura. Partea trista ca, numai 33%.
2. De luni nu mai cumpar GSP. Cel putin pentru o perioada. E umilitor sa pui o poza imensa, pe prima pagina, cu Dinamo, campioana la pas in liga lui Mitica, tocmai cand Oltchimul a realizat o mare performanta internationala. Chiar si infrangerea lui Jolidon in ultimile secunde merita mai mult. Lumea vrea fotbal, zice-se. Probabil ca cei care o trimit zilnic pe Maria la cratita. Pentru ca aia mai mult nu pot pricepe, insa, nu-i asa, Iliescu si-a castigat popularitatea promovand un "limbaj de lemn". De ce n-ar face si GSP la fel? De ce sa scrie pentru cei 10% care isi cer scuze ca mai si gandesc, mai bine sa scrie pentru 90% care nu stiu ce citesc. (Imi cer scuze pentru cei 1% din cei 90% care probabil sunt exceptia ce confirma regula)
Totusi, GSP ne-a servit si una "calda": www.mysport.ro - sa vedem ce traseu va avea?
3. Tariceanu a premiat cu 100.000 EUR handbalistele de la Oltchim. Un gest laudabil la prima vedere. La a doua, nu. Pentru ca pentru a suta, mia oara, dovedim ca suntem exponentii capitalismului de specula. Nu investim in baza, investim in rezultate. Cu banii aia s-ar fi putut moderniza o baza sportiva, poate chiar la Ramnicu-Valcea, pentru ca viitorul sa nu fie asa negru, cum se prefigureaza. Numai ca Tariceanu nu poate investi in viitor, pentru ca, inclusiv pentru domnia-sa, viitorul este sumbru.
4. Un presedinte a talharit o ziarista. Mama, ce cool suna! O veste, care datorita unei prese tabloide, va face inconjurul lumii. Ca presedintele nu si-a putut controla reactiile e un lucru grav si probabil ca va fi sanctionat la urmatoarele alegeri (sper sa nu fiu pus in situatia de a alege intre Base, Vadim sau Becali). Dar, sa fii orb, sa nu vezi ca in spatele acestor fapte ne intalnim cu o tentativa de omor, fapta mult mai grava, e o trasatura specifica lui C.T.Popescu. Vi se pare curios? Nici nu ar trebui, cata vreme tentativa de viol se pedepseste mai grav decat violul, pentru ca este asociata cu tentativa de omor, la fel a fost si actiunea inconstienta a ziaristei de la Antena 1, pentru ca trebuie sa ne aducem aminte, acum 10 ani, Dodi Al-Fayed si Lady D au sfarsit tragic, tocmai pentru faptul ca Dodi, baiat galant, nu l-a pocnit pe acel paparazzi, ci a incercat sa scape de sub urmarirea lui, controlandu-si reactiile. Daca nu si le-ar fi controlat, azi ar fi fost viu.
E posibil ca asemanarea celor doua evenimente sa para oarecum bizara. Exista insa si varianta de a fi avut acelasi deznodamant. Ce ar fi scris atunci presa? Ce atitudine ar fi luat Clubul Roman de Presa?
marți, mai 15, 2007
Asasinat la Sofia
Bancul zilei

var raspuns, gagica as boolean
with tip do sub suna_la_usa()
sub suna_la_usa()
if gagica=TRUE
then ask "Stiti sa faceti sex?"
qqqqwait raspuns
else
qqqqrun cat_poti_de_repede()
endif
endsub
if raspuns=FALSE
qqqwith gagica do tranteste_usa_in_nas()
qqqgoto sub suna_la_usa()
else
qqqdo sub sot_in_spatele_usii()
endif
sub sot_in_spatele_usii() %gagica il ascunde pe sot dupa usa sa i-o traga tipului
qqqlocate sot behind usa
qqqtell gagica message "va rog sa faceti sex si cu sotul dvs, ca sa-mi lase nevasta în pace"
endsub
end.
(Bancul este o aplicatie practica a primei lectii de VisualBasic On-line - prof. Socio)
Foto-dreapta: muza cu airbag la purtator
luni, mai 14, 2007
Numaratoarea inversa

Intregul articol il gasiti pe BBC, aici, iar principiul de functionare exemplificat si in fotografie, aici.
Copy si Paste - ep. 1
S-ar putea ca pensiunea in cauza sa nu fie o bomba, poate chiar e ce trebuie, insa de pe internet reiese exact contrariul.
Domnilor de la pensiuni-vile.ro, daca nu sunteti in stare sa adaptati contentul paginilor la cerintele pietii, macar lasati domeniul .ro liber, sa-l cumpere unul care stie ce sa faca cu el.
Pentru exemplificare am postat un snapshot cu pagina referitoare la Pensiunea Emma din Sambata de Sus. Daca tot ati citit postul asta, dati un click si pe imagine sa cititi originalul.
sâmbătă, mai 12, 2007
Incotro?

vineri, mai 11, 2007
"Duda" zilei

Ma rog, acum studiaza problema mai in amanunt, pana vor da un verdict clar. Pana atunci, toata lumea la exudat! :D
Comentariile, aici, mai multe informatii, dincolo.
joi, mai 10, 2007
Din ciclul: "Noi nu pricepem, dar ne dam cu parerea"

Stirea am gasit-o pe site-ul BBC, ceva mai tarziu preluind si Realitatea, pe pagina lor de net. Dar:
Ce scrie pe site-ul Realitatea (confirmarea in snapshot-ul din coltul dreapta-jos):
"Joi 10 mai 2007, 04:41
După zece ani de muncă la proiectul ştiinţific, s-a lansat Encyclopedia of Life, o imensă bază de date online, cu informaţii despre mai mult de 1.800.000 de plante şi animale."
Ce este in realitate aflam de pe site-ul in cauza (FAQ):
"1. When will work officially start?
The content of Encyclopedia of Life, of course, has been a work in progress across the planet for centuries, reflected in the hard work of dedicated scientists and naturalists, both past and present. Planning efforts have already begun, and we have started to develop work plans, identify partners, and secure additional funding. Scanning and digitization of the biodiversity literature is now underway in London, Boston, and Washington DC. Development of Encyclopedia web pages will begin later this year.
2. How long will this project take?
It is too soon to predict how long it will take to fully document, catalog, and list all 1.8 million species on the Encyclopedia of Life site. We intend to make key components of the Encyclopedia available to the general public starting some time in 2008. As a ballpark estimate, we believe that we can produce the full encyclopedia in about 10 years.
3. When will this site be ready to use?
We will work as quickly and efficiently as possible to provide audiences with access to the Encyclopedia and the wealth of information it will provide. As we move forward, we will provide the media and the scientific community with updates on our timetable and our plans for launch. Draft species pages, showing some of the possibilities of the full system, are already available at http://www.eol.org/. We expect to have actual, authenticated species pages available by mid 2008."

Orice alte comentarii sunt de prisos, vis-a-vis de unii care nu pricep, dar isi dau cu parerea ca e "trendy". BLEAAAH!
UPDATE: Pe site-ul BBC stirea a aparut corect, traducerea pe site-ul Realitatea e "duda"
miercuri, mai 09, 2007
"Salam" de ... Sibiu si 322 de "cârnaţi Patricieni"
Felicitarile, masa si dansul le deduceti din titlu!
(Sursa: Blogu' lu' Andrei)
UPDATE: "Prostanacul" cica a ales special locul si momentul actiunii, ca sa arate a partid european. Fi-mi-ar scarba! Cum zici tu, Paul? Bleah? Bleah, sa fie!
marți, mai 08, 2007
Adrian Georgescu ... FLOODAT?!
Ce sistem preferati?
Eu as propune o liga de 12 echipe. Dupa 22 etape, play-off, ca-n NBA: primele 8 isi disputa primele locuri: 1-8, 2-7, 3-6, 4-5 pe principiul 2 din 3 jocuri, iar finala mare si finala mica 3-5. La retrogradare se joaca fiecare cu fiecare.
Liga a 2-a: o singura divizie de 20 de echipe. Primele 2 promoveaza si retrogradeaza ultimile 4.
2 serii in liga a 3-a de 16 sau 18 echipe pe criteriu geografic, 4 serii liga a 4-a, 16-18 echipe, tot pe regiuni. Restul sa treaca la amatori ca mananca bani de pomana.
Voi, aveti vreun sistem preferat?
luni, mai 07, 2007
"Dupa 20 de ani"
"E vineri, 7 mai 2027. Am trecut de curand in grupul “The 60’s” sau a sexagenarilor cum se mai zice. Asta, cu sexagenarii, cred ca vine de la faptul ca gena sexului e foarte dezvoltata la noi. Ce-i drept, o mai ajut din cand in cand cu Viagra sau cu cate un Ging-Seng primit de la koreenii mei. Mi-am luat Bitterul Suedez de dimineata si-acum “rasfoiesc” netul. Pe www.e-pensii.ro totul e OK, a intrat si pensia privata. M-am abonat la cateva bloguri private si-mi ia ceva timp sa le parcurg, mai ales ca de la o vreme m-a mai lasat si vederea. Tolo s-a reprofilat, a trecut de la fotbal la sporturile la care mai miscam ceva; Vochin scrie tot despre fotbal, nici nu stiu daca-l mai citeste careva, de cand fotbalul nostru a ajuns de rasul curcilor. Se implinesc 41 de ani de la istorica victorie a Stelei in CCE. Nici nu se mai pomeneste de ea si nici nu ar fi corect, cand, azi, ai nostri joaca semifinala la baschet contra Spaniei. Ce meci va fi, mai ales ca in nationala iberica sunt si vreo 2 “capsunari” de-ai nostri! Mai sunt ceva ore pana la meci, asa ca trebuie sa ma pregatesc din timp. Imi iau si rudotelul ca sa nu am surprize…
…Meciul a inceput. E lupta stransa. Cine credea vreodata ca vom ajunge sa jucam in semifinalele CE la baschet? Eu, doar. Zbier de 20 de ani asta, pe toate blogurile, insa nu ma aude nimeni. Catalin, capitanul nostru de echipa e peste tot. A primit ceva coturi in coaste, insa e pe picioare. Nimic nu-l intarata mai tare, decat un arbitraj defavorabil. Poate asta e si cheia jocului. Altfel ar fi intrat intr-un “dolce far niente” pagubos.... Hai, acum, baieti! Mai rezistati atacul asta si sunteti in finala. Gata! S-a terminat. Suntem in finala CE la baschet si Catalin, al meu, a fost de departe cel mai bun de pe teren. Ce cadou superb si-a facut exact in ziua in care-si serbeaza aniversarea: 29 de ani, 29 de puncte! Iar eu nu sunt in stare sa-mi amintesc in ce folder am pus adresa alora din Italia, sa-i trimit MMS-ul direct pe tabela de scor. Deh, varsta. Se pare ca mai trebe si niste lecitina pe langa Viagra.”
Catalin exista. Azi, el implineste doar 9 ani, iar cariera in baschet e abia la inceput, insa peste 20 de ani, Catalin (Tolo) va scrie despre Catalin (Dinescu).
La Multi Ani, Catalin!
duminică, mai 06, 2007
Graffitti la Paris

Safety First!
Atunci? Ei, bine, cuvantului "fiabilitate" (reliability) i s-au acordat valente noi, asa cum ar fi acelea de "safety" si "environment". Nu mai conteaza sa construiesti o masina, care sa te tina 10 ani fara reparatii, ci conteaza in primul rand sa aiba un standard de siguranta ridicat (celebrul NCAP) si, mai nou, sa aiba impact minim asupra mediului (in special la poluare se refera acest deziderat). Conform standardelor TUV, prioritatea este urmatoarea:
Iar asta e valabil nu numai pentru autovehicule, ci pentru orice masina, instalatie, etc.1. Viata
2. Mediul inconjurator
3. Instalatia (autovehiculul)
Alte pareri? Voi, pe ce criteriu v-ati ales masinile?
sâmbătă, mai 05, 2007
Un... Korean la Paris (XVI) - EPILOG
Inainte insa de a incepe, tin sa-i multumesc lui Tibi inca o data pentru sfaturi si pentru fotografii. O parte din ele le-ati vazut, altele le-am postat acum.
1. Ce mi-a placut:
Disneyland - merge si 2 zile, mai ales daca-i aglomerat. Ideal e sa vii in timpul scolii
Cite de l'Industrie et Technique - e bine sa-ti rezervi o zi intreaga aici
Tour Eiffel, Conciergerie, Pantheon-ul, Hotelul Invalizilor (muzeul armelor si armurilor, mai mult decat domul in sine), din Luvru sectiunea dedicata antichitatii, parcurile in general, relaxarea francezilor la propriu si la figurat, frecventa metrourilor (cam la 2 minute in orele de vf si 4 minute in afara lor), Muzeul Evului Mediu, Cripta arheologica, expozitia Brancusi, Sacre-Coeur (cladirea in sine numai), felul in care s-a desfasurat campania pentru alegerile prezidentiale, inclinatia francezilor spre sport (nu este parc sa nu vezi oameni facand jogging - acum ati inteles aluzia aia cu celulita?) . Primele 5-6 mentionate intra la categoria DO NOT MISS.2. Deceptii (intr-o forma sau alta) -
Notre-Dame (aici chiar mi s-a parut o indiferenta totala, fata de ceea ce ar trebui sa fie obiectivul nr. 1),
Luvrul - poate sunt subiectiv, insa mai multe am scris la vremea respectiva,
d'Orsay - din aceleasi motive ca si Luvru,
imprejurimile basilicii Sacre-Coeur - am explicat de ce, nu ma repet
Centrul George Pompidou - aici chiar ca nu mai calc, dar nu se stie niciodata :)
Statiile de metrou - parca in Bucuresti sunt mai curate (macar unele)
Aeroportul Charles de Gaulle - am mai zis si de asta de ce
Palatul Versailles - nu e chiar deceptie, insa nici asa de impresionant, la cata reclama i se face
3. Ce vreau sa mai vad:
primele 3 care mi-au placut - musai inca o data
Parcul Asterix - nu am avut timp pentru el
Gradinile palatului Versailles
Un meci la Roland Garros, eventual sosirea la Turul Frantei (nu-s pretentios deloc :D )
Sa beau cu Tibi o bere la un Irish Pub, ca mi-a fost un sfatuitor cat se poate de bun. (De ce sa bea numai Cristi cu Roby pe malul Dunarii, beau si eu cu Tibi pe malul Senei)4. Ce sfaturi va dau:
- daca ai ocazia sa vezi Parisul de doua ori, lasa muzeele pentru a doua runda, mai spre batranete
- daca ai uitat sa fii copil, nu are sens sa te duci la Disneyland, ii strici si bucuria copilului
- daca vii cu copilul (copiii), sa aiba macar 8 ani, sa inteleaga ceva. Cred ca 12 ani e varsta optima.
- La Luvru te duci 1 zi sau 10 zile (minim). 3 zile e pentru snobi.
- Carte Orange e cea mai buna solutie pentru transport. Iti trebuie fotografii tip pasaport (ca sa nu mai pierzi timpul sa le faci acolo), insa ai grija ca e valabila de Luni pana Duminica, indiferent in ce zi a saptamanii o cumperi.
- Daca nu stii franceza, nu-ti face probleme. Francezii vorbesc si engleza, chiar daca nu le face placere
- Nu-ti face booking la hotel pe net, poti avea surprize (la mine mi-au zis ca e gratis copilul, scria si in proforma facuta pe net, insa la fata locului am platit micul dejun si pentru Roxana). La Viena nu mi s-a intamplat asa. Mergi cu agentiile din tara, ca au oferte bune.
- La plecare, daca folosesti aeroportul CDG, vino cu cel putin 2 ore inainte pe aeroport, ca sunt cozi la unele terminale (in special la 2F)
vineri, mai 04, 2007
Guess who?
La Cotroceni se aduna,
Se ascund de bloguri rele,
Noapte buna!"
Cin' sa fie, cin' sa fie?"
Un... Korean la Paris (XV)






joi, mai 03, 2007
Un... Korean la Paris (XIV)



Foto 3: Cele 2 palate vazute din Turnul Eiffel
Foto 4: Arcul de Triumf
miercuri, mai 02, 2007
Un... Korean la Paris (XIII)


Am luat-o usor la pas si-am schimbat linistea odihnitoare a gradinilor cu linistea de mormant a Pantheonului (foto 3, stanga).


Intr-una din sali ruleaza un documentar de cca 10 minute, in care sunt prezentate diferite momente din istoria Pantheonului, unele dintre ele fiind inregistrari video ale acelor vremuri, foarte bine conservate.
Ceea ce, insa, consider eu, ca fiind principalul element de atractie al Pantheonului este celebrul pendul al lui Foucault (foto 4, dreapta), cu care in 1851, fizicianul si-a sustinut teoria rotatiei Pamantului, folosind o sfera metalica de 28kg, atarnata de un fir lung de 67 de metri. E adevarat ca inca din antichitate olarii daci stiau ca pamantul se invarte. Insa ala era pamant, nu Pamant. Pendulul, in starea lui originala, isi desfasoara in continuare evolutia, sub privirile si blitzurile turistilor. Stiu ca unii vor spune ca

Peste drum de Pantheon, sau vis-a-vis, ca tot suntem in Franta, se afla Sorbona (foto 5, stanga), celebra universitate pariziana, care, duminica fiind, ne-a intampinat cu o pustietate, de parca n-ar mai fi calcat pe acolo picior de om cu anii. Nu am intrat, ne-am vazut mai departe de plimbarea noastra, pentru ca in imediata vecinatate a universitatii se afla Muzeul National al Evului Mediu sau Musee de Cluny (foto 6, stanga).
Un alt muzeu despre care nu se face atat tam-tam, insa care mi-a placut. Nu e mare, insa e "viu" si asta imi place. In afara de obiecte specific


Google - desktop personalizat in lb. romana
In stanga aveti un screenshot al versiunii .com, iar in dreapta corespondentul in .ro
marți, mai 01, 2007
Un... Korean la Paris (XII)








Banc de la Axinte
Doi nebuni.
1: Ba, hai sa-ti bat un cui in cap!
2: Du-tee drecu,esti nebun? Daca dai pe alaturi si-mi spargi capul!