miercuri, mai 23, 2007

In forta ... dupa o saptamana "out of PC"

Dupa o saptamana in care a trebuit sa ma acomodez cu noul fus orar, revin in forta cu cateva p.d.v. referitoare la ultimile evenimente dezbatute pe larg in aceste zile:
1. Referendumul - aici am avut dovada matematica a faptului ca avem un presedinte-jucator. Probabil ca putini au consemnat coincidenta. Iata despre ce e vorba: Basescu a obtinut 74.3% din 44.45% (prezenta la vot), adica un total de 33% din totalul celor inscrisi pe liste. Atat a obtinut Basescu, ca si presedinte, 33%. Duminica, la Ramnicu-Valcea, in calitate de jucator, Basescu a obtinut tot 33% procentajul reusitelor la loviturile de la 7 metri. (1 din 3). Teoria ne confirma, deci, ca avem in fruntea statului o persoana care e si presedinte, si jucator in aceeasi masura. Partea trista ca, numai 33%.
2. De luni nu mai cumpar GSP. Cel putin pentru o perioada. E umilitor sa pui o poza imensa, pe prima pagina, cu Dinamo, campioana la pas in liga lui Mitica, tocmai cand Oltchimul a realizat o mare performanta internationala. Chiar si infrangerea lui Jolidon in ultimile secunde merita mai mult. Lumea vrea fotbal, zice-se. Probabil ca cei care o trimit zilnic pe Maria la cratita. Pentru ca aia mai mult nu pot pricepe, insa, nu-i asa, Iliescu si-a castigat popularitatea promovand un "limbaj de lemn". De ce n-ar face si GSP la fel? De ce sa scrie pentru cei 10% care isi cer scuze ca mai si gandesc, mai bine sa scrie pentru 90% care nu stiu ce citesc. (Imi cer scuze pentru cei 1% din cei 90% care probabil sunt exceptia ce confirma regula)
Totusi, GSP ne-a servit si una "calda": www.mysport.ro - sa vedem ce traseu va avea?
3. Tariceanu a premiat cu 100.000 EUR handbalistele de la Oltchim. Un gest laudabil la prima vedere. La a doua, nu. Pentru ca pentru a suta, mia oara, dovedim ca suntem exponentii capitalismului de specula. Nu investim in baza, investim in rezultate. Cu banii aia s-ar fi putut moderniza o baza sportiva, poate chiar la Ramnicu-Valcea, pentru ca viitorul sa nu fie asa negru, cum se prefigureaza. Numai ca Tariceanu nu poate investi in viitor, pentru ca, inclusiv pentru domnia-sa, viitorul este sumbru.
4. Un presedinte a talharit o ziarista. Mama, ce cool suna! O veste, care datorita unei prese tabloide, va face inconjurul lumii. Ca presedintele nu si-a putut controla reactiile e un lucru grav si probabil ca va fi sanctionat la urmatoarele alegeri (sper sa nu fiu pus in situatia de a alege intre Base, Vadim sau Becali). Dar, sa fii orb, sa nu vezi ca in spatele acestor fapte ne intalnim cu o tentativa de omor, fapta mult mai grava, e o trasatura specifica lui C.T.Popescu. Vi se pare curios? Nici nu ar trebui, cata vreme tentativa de viol se pedepseste mai grav decat violul, pentru ca este asociata cu tentativa de omor, la fel a fost si actiunea inconstienta a ziaristei de la Antena 1, pentru ca trebuie sa ne aducem aminte, acum 10 ani, Dodi Al-Fayed si Lady D au sfarsit tragic, tocmai pentru faptul ca Dodi, baiat galant, nu l-a pocnit pe acel paparazzi, ci a incercat sa scape de sub urmarirea lui, controlandu-si reactiile. Daca nu si le-ar fi controlat, azi ar fi fost viu.
E posibil ca asemanarea celor doua evenimente sa para oarecum bizara. Exista insa si varianta de a fi avut acelasi deznodamant. Ce ar fi scris atunci presa? Ce atitudine ar fi luat Clubul Roman de Presa?

5 comentarii:

Andrei Crăiţoiu spunea...

Bine ai revenit barosane!
Eu unul am consemnat atat pe blogul meu cat si pe gsp ca avem un presedinte jucator. Nu trebuie sa va suparati pe el, asa a simtit atunci si a rugat-o pe Hutupan sa traga si el la poarta. Avea in el inocenta unui copil de 10 ani, multa bucurie si apoi imbratisarea a fost una adevarata nimic regizat. Referitor la gazeta sa sti ca aproape toate paginile au fost rezerevate fetelor de la Oltchim, mai putin prima pagina. Si pe site-ul gsp.ro toata noaptea si zilele urmatoare multe rubrici au fost despre performanta handbalistelor, chiar am fost laudati de cititori despre modul in care am postat materiale si frecventa cu care au fost inlocuite, punandu-se in loc alte stiri fierbinti, proaspete.
Nimeni nu baga bani de unde nu poate scoate mai tarziu un profit.A vazut o tara intreaga atmosfera de "sera" din sala... si?... nu se face nimic. Numai guvernul poate aloca de la buget sume de bani pentru reparatii la TOATE salile de sport din tara. Fetele au fost rasplatite asa cum se practica peste tot, se putea chiar mai mult dar si asa este bine...referitor la talharie...nu cred ca presedintele este singura oaie neagra, a gresit, era tracasat de o luna de zile, bestelit pe la toate posturile tv, a rabufnit. Ce vreti, sa-i luati capul? Nu se poate, cu toate ca sunt unii care si-ar taia o mana numai sa-l vada pe Basescu in genunchi. Suntem un popor rau, patimas, asa cum este acum si clubul roman de presa. Sa boicotezi toata media in ziua de revenire la Cotroceni mi se pare regretabil netinandu-se cont ca sunt 6 milioane de cetateni care tin cu presedintele si dupa acest incident sunt chiar mai multi sustinatori. Asta deranjeaza. Traim in Romania, suntem formidabili si unicat in lume.

V.I. King spunea...

Andrei
Tocmai asta ziceam. Ca a gresit si ca nu-i o scuza, insa jurnalista aia chiar e nevinovata? Dar jurnalistii aia din Irak pentru care s-au facut eforturi diplomatice la nivel de stat, aia nu au fost vinovati cand au incalcat regulamentele in zona de conflict? Situatia de acum e rezultatul celei de atunci: Basescu a crezut ca, cu acel gest, va putea "cumpara" presa, iar presa, avand la baza acelasi gest al presedintelui, a crezut ca isi poate permite orice. Ei bine, si unii, si altii s-au inselat.

Anonim spunea...

Salut Gabi...
Rezultatul referendumului a fost unul aşteptat. În legătură cu GSP din păcate ei au o politică a vânzării, a banilor. Fotbalul, femeile dezbrăcate, zvonistica se vinde foarte bine. Handbalul nu prea. Însă GSP în acelaşi timp deţine cea mai tare echipă de editorialişti şi rubricanzi din sport. Părerea mea...
MySport, ultimul proiect online al GSP nu m-a impresionat...în afară de multe copy-pasteuri nu prea găseşti nimic. Sper să mă înşel şi situl respectiv să crească mai ales calitativ.
Despre Tăriceanu ce să mai spui... un om politic fals, fals şi din nou fals.

Bine ai revenit acasă. :)

V.I. King spunea...

Alex
Merci, insa sa stii ca valoarea echipei nu-i scuza in nici-un fel, poate dimpotriva.

Dana spunea...

Mie mi se face scarba de o parte a presei.Cel mai penibil e atunci cand unii 'sefi' isi bat joc de oamenii din jurul lor. Oare 'faimoasa reportera' nu si`a dat seama dupa niste studii superioare ca e folosita???!!!
Se pare ca nu.Sustine sus si tare ca isi facea datoria.Ma indoiesc.