marți, mai 08, 2007

Ce sistem preferati?

De cativa ani, tot incercam o multime de formule pentru campionatul intern, nici una dintre ele nedand vreo satisfactie. Tolo aducea in discutie, mai deunazi, o zicala conform careia "ultima etapa valoreaza 1 punct". Nu prea sunt de acord cu asta, pentru ca nu stii cum va fi campionatul la anul si in felul asta pot fi dezavantajate unele echipe.
Eu as propune o liga de 12 echipe. Dupa 22 etape, play-off, ca-n NBA: primele 8 isi disputa primele locuri: 1-8, 2-7, 3-6, 4-5 pe principiul 2 din 3 jocuri, iar finala mare si finala mica 3-5. La retrogradare se joaca fiecare cu fiecare.
Liga a 2-a: o singura divizie de 20 de echipe. Primele 2 promoveaza si retrogradeaza ultimile 4.
2 serii in liga a 3-a de 16 sau 18 echipe pe criteriu geografic, 4 serii liga a 4-a, 16-18 echipe, tot pe regiuni. Restul sa treaca la amatori ca mananca bani de pomana.
Voi, aveti vreun sistem preferat?

11 comentarii:

Andrei Crăiţoiu spunea...

Eu prefer sistemul italian.Nu cred ca trebuie sa umblam sus ci jos la baza caci de aici pleaca cangrena fotbalului romanesc.Sa organizam fotbalul la nivelul copiilor pe grupe de varsta.La ora actuala avem in acest sector antrenori fara studii,altora le lipseste talentul.Aici nu se mai inghesuie nimeni ca este vorba de prea putin "malai" in buzunare.Se face o treaba de mantuiala.Sa-ti dau un exemplu mai mult decat dureros.Sti cate baze sportive ale copiilor sunt dezafectate numai in sect.2 si 3?Sase baze(Mecanica Fina,Faur,FRB,Voinicelu,Policolor,Fab.de cabluri)Stii cati copii locuiesc numai in aceste 2 sectoare?peste 520.000.La ora actuala mai exista o baza la Chimistul cu 2 terenuri(unul cu zgura)si un teren de rugby la Olimpia.Din acest motiv nu mai avem viitorul in spate care sa ne salveze.Ei prefera acum fotbalul virtual pe calculator.Nu mai avem maidane de joaca,nu mai avem drag de adevaratul fotbal.Printre blocuri spatiul este sufocant cu atatea masini si beton.Daca unii copii ar incerca sa faca macar un tenis cu piciorul ar aparea multi la geamuri care ar spune in gura mare sa dispara ca le strica linistea.La invatamintul primar si gimnazial atat invatatorii cat si profesorii nu mai fac orele de spot,stau toata ziua in clase,palizi cu cearcane la ochi,obositi si obezi.Avem un tineret bolnav care practica sporadic o forma sportiva in sistem organizat.Uitam de unde au plecat marii nostri fotbalisti.Maidanele erau paradisul.Acum unde este paradisul daca noi inchidem baze sportive ca in locul lor sa se ridice ansambluri de locuinte?Pana nu rezolvam problema jos de tot degeaba vorbim si ne lovim in piept ca dorim binele fotbalului romanesc.In tara au aparut Scoli de fotbal(Craiova,Pitesti,etc)Este prea putin.Acolo nu pot intra toti.Trebuie sa construim in fiecare oras locuri speciale pentru astfel de activitati.Ar fi mult de vorbit pe aceasta tema,poate zile si cred ca nu am epuiza subiectul.Noi romanii am ramas inca la stadiul de DISCUTII,la FAPTE inca nu am trecut.Pacat.

V.I. King spunea...

Andrei,
Stii ce bine ar fi stat comentariului tau, pe prima pagina din GSP? Sau chiar si pe ultima. Fa un copy si paste si baga-i-o lui Tolo spre aprobare! :)
Corect, gangrena acolo este. Ia-l si pe Paul, ca si-asa era interesat de sit terenurilor in Franta, si faceti un reportaj ca lumea. Eventual bagati si un pic munca de teren, cu poze, etc.

Anonim spunea...

ar avea nevoie de putine retusari, dar chiar ar sta bine in gsp...si nu pe un blog, chiar acolo unde ii locu lui :)

V.I. King spunea...

Andrei,
Bine ai venit pe blogul meu. La asta ma refeream si eu, nu la blogsport.

Andrei Crăiţoiu spunea...

Mai baieti toata dizertatia mea a fost facuta la cald,scrisa rapid si trimisa.A fost un simlu comentariu pe blog care merge oricum si nu ai nevoie de retusuri dar pentru o aparitie in ziar trebuie sa fie structurat altfel si putin coafat.Acolo este alta mancare.

Anonim spunea...

@andrei
dar unele mancaruri nu seamana la gust intre ele? :)

Anonim spunea...

sportul nu cuprinde numai steaua sau dinamo..sau mici rubrici cu cfr cluj..sau ce a facut oltchim la handbal..si ce ai zis tu face parte din sport...deci un reportaj despre asta nu e exclus

Anonim spunea...

eu merg pe ideea de 16 echipe în prima ligă, 4 retrogradează şi o ligă II de 18 echipe :) în rest e destul de complicat.


şi apropo de terenuri sintetice :) ar trebui să fie extrem de multe şi gratuite....sau cum am văzut că sînt în Anglia prin parcuri, multe porţi de fotbal, multă verdeaţă .

V.I. King spunea...

Si inca o chestie la retrogradate: cele ce nu indeplinesc baremul de punctaj, sa fiepenalizate in bani, nu in puncte in sezonul care urmeaza. La fel si cu arbitrii care trantesc meciuri. In loc sa stea 5-6 etape, sa-si iasa din forma complet, mai bine ii amendezi, de pilda vreo 5000 EUR si ia sa vezi ca nu le mai arde prea tare sa le buseasca.

Anonim spunea...

craitoiu? un biet nimeni de care rad toti si care in generala lua bataie pentru ca ii vorbea pe toti de rau :)))

limba romana este o mare enigma pentru el, iar asta se vede si din ce "scrie" pe gsp.ro. Cum naiba de i-au dat aia parola ?!

Anonim spunea...

craitoiu, mai tii minte cum te bateau toti in generala pt ca barfeai toata lumea si injurai ca ciobanu'? ma mir ca nu ti-o furi si acum