sâmbătă, mai 12, 2007

Incotro?

1. Incet-incet se pare ca lucrurile se normalizeaza intre N. Korea si S. Korea. Pe data de 17 mai, doua garnituri de tren vor traversa granita dintre cele 2 state, pentru prima oara de la separare. Astfel una va trece de la Nord la Sud pe coasta de est, iar cealalta pe coasta de vest de la Sud spre Nord. Sa fie oare un semn de intoarcere spre normalitate? Kim Jong-Il zice ca nu, ca si-asa a facut un pas prea mare. Ramane de urmarit.
2. Un pinguin, pare-se izgonit de semenii sai, a strabatut cca 5000km ajungand pana aproape de coastele peruane. Ca eu m-am saturat de frig si-as lua-o de azi spre tarile calde, pare de inteles, dar si pinguinii? Oricum precedentul record de distanta ramane in picioare, detinatorul lui reusind sa faca inconjurul lumii. Il cheama Linux.

5 comentarii:

Sociopata spunea...

Probabil e pinguinul din Happy Feet :)

Andrei Crăiţoiu spunea...

Intrebare:Oare cine se va afla in cele doua garnituri? Eu cred ca in cea de la N->S se vor afla ofiteri sub acoperire iar in cea de la S->N se vor afla ajutoare(alimente).
Asta da normalitate...
De pinguin ce pot sa zic...cred ca era un ofiter nord corean sub acoperire aflat in misiune.

V.I. King spunea...

E o chestie pe linie de turism. Astia din Sud au facut niste concesii alora din Nord sa-si petreaca vacantele, cica. Probabil vin ofiterii de care zici. In sens opus cred ca in urma parteneriatului incheiat intre Kim Jong-Il si Hyunday, de a construi un lant de hoteluri in Korea de Nord. Se apropie Olimpiada de iarna din 2014 si vrea si Nordul sa ia ceva turisti in gazda ;)

Anonim spunea...

Si unde ii cazeaza pe turisti, langa instalatiile de imbogatit uraniu? :P

V.I. King spunea...

Roby
Nu cred ca tin ei instalatiile alea la granita cu S Korea, mai degraba la granita cu China din doua motive:
1. se feresc de capitalistii "periculosi"
2. instalatiile astea mai degraba le amplasezi in zona de campie, decat de munte. In alta ordine de idei, in regiunea aia este o roca al naibii de dura, foarte greu de construit ceva pe acolo. Daca ai fost atent la pozele care le-am pus cand am facut serialul despre Korea ai fi vazut.