miercuri, martie 14, 2007

Un rânjet pe... 16 grade Fahrenheit

Lumea e facuta ca si in momentele grele sa vada jumatatea plina a paharului si sa rada; de cele mai multe ori facand haz de necaz. E o trasatura care, pe noi, romanii, ne caracterizeaza din plin. Asa s-a si dezvoltat simtul umorului, de altfel. Ceea ce pentru unii poate parea hazliu, altora li se pare o mitocanie, o grosolanie, iar asta nu m-a facut decat sa-mi pun intrebarea, cine sunt acesti oameni, care nu inteleg sa faca distinctia intre o gluma, fie ea si usor "macabra" (cu toate ca acest cuvant e mult prea exagerat). Si nici nu stiu daca macar merita sa aflu raspunsul, cat timp o gluma referitoare la sexul dintre un barbat de 50 de ani si o femeie de 18 e catalogata ca nepotrivita, iar una referitoare la sexul dintre o femeie de 50 de ani si un barbat de 18, nu. Cine a apucat sa inteleaga cate ceva din viata de dinainte de revolutie, cu mult mai neagra decat cea de azi, isi aminteste ca bancuri bune, macabre sau nu, erau scoase pe banda rulanta. Asta ne tinea pe noi in viata, umorul. Cine are o viata roz, nu va intelege niciodata de ce e bine sa razi, pentru ca o duce atat de bine, incat nu are nevoie de asa ceva. Iar cand, la 16 grade Fahrenheit (-9 grade Celsius), inconjurat de platforme de gheata de kilometri patrati care se izbesc de picioarele "insulei de fier", mai ai puterea sa zambesti, ultimul lucru pe care ti-l doresti este sa vina cineva pe blogul tau, sa-ti dea ordine.

Multumesc! Insa singurul ordin pe care-l accept este "Erou al Muncii Socialiste", asta in caz ca Regina Elisabeta nu-mi ofera "Ordinul Imperiului Britanic" :)

18 comentarii:

nandos spunea...

Ptr mine e destul de clar ce ai spus. Sper ca si ptr ceilalti. :) Esti pe o platforma daia?

Andrei Crăiţoiu spunea...

Titlul asta s-a dus pe apa sambetei.Eu iti acord titlul:Ordinul national pentru merite deosebite in grad de cavaler,ordin cu esarfa tricolora si titlul de cetatean de onoare al orasului Constanta.Sa ne traiesti coreene !!Te iubim.

Anonim spunea...

„Cine are o viata roz” - cred că şi cei care au aşa ceva tot nu îşi dau seama. fiecare îşi găseşte o problemă de care să se plîngă. aici merge bine faza din Ally McBeal: „problemele mele sînt cele mai importante pentru că sînt ale mele” :)) da, am fost un fan al serialului :P

ice4you® spunea...

Nu stiu ce inseamna viata roz, dar poate ca unii iti pot explica mai bine.

Si vad ca esti cam ofticat, cine te-a suparat koreene ?

V.I. King spunea...

rusii astia si gheturile lor m-au suparat in primul rand. Am inceput ca-n armata cu Amr-uri. Am innebunit.

ice4you® spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
ice4you® spunea...

:-(

Marian Vişu spunea...

Gabi,
Simpla curiozitate: mancati rechin? :D. Am avut un unchi bucatar pe o platforma, e adevarat mult mai la sud, care gatea extraordinar rechini. Pe care tot el ii prindea :)

Oana Anca spunea...

Mrrrr...uite ca si-n lumea virtuala se supara lumea. Stau si ma intreb de ce? Merita?

V.I. King spunea...

Marian,
Pe platforma in Marea Neagra s-au prins rechini, din aia mici de 6-7Kg, ca atat cresc astia de la noi. Eu unul nu am mancat, am incercat o data carne de rechin si nu mi-a placut. Ceea ce am auzit este ca ficatul de rechin este recomandat de medic in unele afectiuni cardiace. Mai multe informatii nu am in acest sens.
Si iarasi un peste recomandat cardiacilor este anghila, care la noi aproape ca a disparut.

V.I. King spunea...

Anca,
La mine supararea trece repede. Asa suntem noi berbecii, repede ne aprindem si tot asa ne si trece.
Cat despre lumea virtuala, nu uita ca e doar o extensie a celei reale. Nu e chiar asa de virtuala.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

Hihi, bune bancurile. Tocmai pentru ca lumea virtuala e o extensie a celei reale o sa fie tot timpul oameni convinsi ca stiu mai bine decat tine ce si cum :) Chiar si cei care au gustat bancurile au astfel de tendinte, inclusiv eu. Tu sa fii sanatos :)

Anonim spunea...

Ca sa te oftici putin Gabi, la mine sunt +31ºC, aici on-shore, in jungla, in Gabon.

ice4you® spunea...

Prefer alea -25 ale lui Gabi ...

V.I. King spunea...

Ice
be my guest! :)

X
chiar mai acum cateva zile am vorbit cu un coleg englez care a fost pana acum un an in Gabon, tot prin jungla zicea si el. Si tu esti tot in "petrol"?

Anonim spunea...

Gabi, da tot in petrol.

Oana Anca spunea...

Gabi, cred ca depinde si de noi in ce masura ramane virtuala sau devine reala. De unii ma bucur sa devina realitate, pe altii ii prefr inchisi in spatiul virtual.