marți, ianuarie 16, 2007

De ce sa ne intoxicam cu apa?

Aveti un fragment dintr-un articol des comentat zilele astea pe BBC (si nu numai):
A Californian woman has died after taking part in a water-drinking contest, but why is too much water dangerous?
Chiar asa: De ce e periculoasa apa? Astept pareri.
Comentariul meu: Am auzit de "apa la plamani", "apa la genunchi", de bere nu se zice asa ceva. De ce sa ma otravesc cu apa inloc sa ma tratez cu bere?

5 comentarii:

sorin spunea...

conform lozincii: " apa e pt. hidrocentrale".

Anonim spunea...

Eram alături de tine, dar mie nu-mi place berea. :( prefer apa plată.

Anonim spunea...

Ziua buna. Pe cand eram in clasa a saptea sau a opta am facut pariu cu un coleg la scoala ca pot bea 2 litri de apa in 5 minute. Am mers a doua zi la scoala fara sa beau nimic de seara si am castigat pariul in prima pauza, dar pot spune ca nu m-am simtit deloc bine in ziua respectiva. Copii, do not try this at home :) Nu am stat in viata mea atat de drept in banca. Cea mai mica aplecare imi dadea senzatia ca vomit. N-am vomitat, dar am dat ture la toaleta macar o data pe ora in rasetele clasei, pentru ca zvonul s-a dus etc. Pariul a fost pe un suc, iar individul a fost suficient de amabil si cu gura pana la urechi s-a oferit sa mi-l aduca pe loc. M-a insotit insa intr-o plimbare foaaaarte lenta pana la magazin ca sa imi ia niste biscuiti.

Chiar mi-a fost rau atunci si inclin sa cred ca tine de legatura intre cantitatea de apa, capacitatea de prelucrare a organismului si intervalul f scurt de timp in care a fost efectiv turnata.

Am citit articolul si m-am simtit norocos ca n-a crapat nimic in mine atunci. Probabil ca se produce un soc datorita suprasolicitarii bruste. In functie de starea stomacului poate se blocheaza ceva. Daca nici rinichii nu functioneaza prea bine poate apar si alte minuni.

V.I. King spunea...

Sandre,
Explicatia o dau medicii, in articolul cu pricina, daca il citesti pe site-ul BBC.
Datorita faptului ca rinichii nu pot prelua apa aceasta dilueaza sangele si automat sunt diluate sarurile la nivelul celulelor. Cel care sufera e insa creierul, se produce ceea ce unii numesc "inundarea creierului". Oricum mult mai bine e explicat pe site.

Anonim spunea...

Multumesc, citisem initial doar o forma scurtata. Citind si detaliile, ma simt si mai norocos :)