duminică, ianuarie 07, 2007

Patimile aderarii

Aflam de pe site-ul BBC, noi reguli impuse de UE vehiculelor ce transporta animale. Astfel, din 2009, toate vor trebui sa fie dotate cu sistem de navigatie. Deja imi imaginez pe "badea Vasile" cu TomTom-ul agatat la caruta, ori poate UE ne ajuta in sfarsit sa scapam de carute. Despre asta, cat si despre multe alte reguli, aflati direct de pe site-ul BBC, la urmatorul link. Apoi va astept la comentarii.

15 comentarii:

Christiansen spunea...

Interesante conditiile ce vor fi impuse pentru transportul animalelor. Si la noi vor fi implementate, in mod sigur, doar ca nu vad cum ... Oricum Gabi, eu astept ca UE sa ne impuna standardele lor cu forta, pentru ca bunul nostru simt nu ne spune ca asa este corect sa facem ... Noua inca ne lipsesc cei 7 ani de acasa, si avem unele obiceiuri chiar ciudate ... Inclusiv asocierea asta idioata dintre Dracula si brandul Romania ... Asta dauneaza mult imaginii. Cum sa fi asociat cu un vampir??
Taierea porcului e un alt obicei idiot ...

ice4you® spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
ice4you® spunea...

Regulile alea sunt de'a dreptul cretine ... deah, doar sunt concepute de englezi care nu stralucesc in inteligenta. Las ca mai pun si restul mana pe ele si le mai bibilesc sa iasa ceva inteligibil :D

Legat de carutele din RO, haha, ce gluma buna, cred ca si peste 200 de ani inca or sa mai existe accidente in care sa fie implicat si babe Ion carutasul, care muci de beat, a plecat din crasma pe deneu si i se rupe lui ca nu are caruta semnalizata nici macar cu un colt de tabla reflectorizanta, sa nu mai vb de felinar sau lanterna. Si cu cine sa vorbesti, noroc ca stie calul drumul inspre casa. Eu sincer va spun, cel mai mult urasc aceste mijloace de locomotie, ramasite ale erei glaciare. Sunt constient ca la tara ajuta foarte mult, si ca ptr unii sunt vitale, insa NU AU CE CAUTA PE DRUMURI PUBLICE SI CU ATAT MAI PUTIN NATIONALE ! Eu unul as institui o lege prin care daca ii prind pe DN-uri le-as confisca si caruta si calul. Sunt reale pericole ... damit.

Christiansen - veziti de treaba, nici dracu nu vine sa faca ordine aici, si nimeni nu vine sa ne scape sau sa ne invete nimic. Asta e treaba noastra, nu a lor !

V.I. King spunea...

Tocmai pentru ca nu poti confisca cu forta precum comunistii, europenii au conceput noi reguli, pe care asa cum zice si christiansen e mai bine sa ne fie impuse, pt ca noi asa vrem. Asteptam tot timpul sa vina altul sa faca ordine la noi in tara. Asa a fost toata istoria noastra de dupa retragerea romanilor.

V.I. King spunea...

Cat ii priveste pe englezi, e mai bine sa nu faci aprecieri cat timp nu-i cunosti, eu lucrez cu ei de aproape 2 ani si sunt ca si noi unii mai destepti, altii mai batuti in cap, insa toti sunt foarte disciplinati. Eu lucrez dupa regulile lor si pot spune ca salvez f mult din timp cu hartogaraia lor, insa o hartogaraie extrem de bine gandita.

Anonim spunea...

Regulile astea sunt perfecte pentru tarile din UE dar pentru noi, chiar si pentru tarile aderate in 2004 sunt cam imposibil de aplicat.
Suntem cu zeci de ani in urma, si ce e mai rau, nu facem prea multe eforturi sa avansam.

Oana Anca spunea...

De romani comentati, de englezi la fel, de francezi, olandezi...E vreo natie pe fata pamantului astuia care sa fie ok? Sau uneori criticam si noi sa ne aflam in treaba? :D

Cat priveste aderarea, e clar ca va fi extrem de dureroasa, cu tot felul de reglementari, care ii vor afecta in special pe oamenii de rand. Vor creste preturile, salariile- nu si o sa suferim. Asta-i pretul intrarii in "lumea buna", va trebui sa il platim. Insa de noi, de fiecare in parte, va depinde cum ne vom adapta. Important e sa si actionam, nu doar sa stam si sa dezbatem.
Oricum, ma simt ca-n Poiana lui Iocan :).

CRISTI ROMAN spunea...

Oana, esti una dintre cei cu ideile fixe ca salariile nu vor creste, doar preturile...Crezi ca aia din Irlanda sau Portugalia cistiga acum atit cit cistigau in 1985? Cistiga de 5-7-10 ori mai mult.

V.I. King spunea...

Ai dreptate Cristi,
in 1990 in Germania salariul mediu era undeva la 3000 marci, cam 1500-1600usd. Acum e dublu, cel putin.

Oana Anca spunea...

Nu eu o spun; o spun specialistii, incepand cu minstrii si continuand cu analistii politici. Si in acest an salariile nu vor prea creste; decat cu acel 10% cu care s-a cam obisnuit lumea in ultimul timp. Schimbarile spectaculoase vor veni in timp. Primii ani vor fi mai grei, uitati-va si voi la vecinii nostri unguri, nu mai departe. Au avut greve peste greve, agricultorii au blocat autostrazile cu tractoarele, a fost nebunie. La asta ma refeream, nu la faptul ca lucrurile nu vor evolua, inclusiv salariile.

Stiti ce ma dispera pe mine? Ca ne-am integrat si noi de 8 zile si deja facem analize si observam ca strazile au ramas la fel de murdare, se trage chiulul la fel de mult, oamenii-s la fel de necivilizati, cersetorii-s la locul lor. Come on!!!!!

CRISTI ROMAN spunea...

Oana, bineinteles ca in timp vor creste salariile, nu in acest an. Dar fii convinsa, ca daca nu vom avea razboi mondial sau nu stu ce cataclism, deci daca viata isi va continua cursul firesc, in 10 ani nici un roman nu va cistiga sub 600-800 de euro, vorbesc de slujbele cele mai porst platite. Deja sint multi, chiar foarte multi care nu mai cistiga sub 200, omul ala de rind, de la bloc.

V.I. King spunea...

Oana,
A propos de vecinii unguri, nu stiu cat de rau o duc ei, insa eu asta-vara cand am trecut prin Ungaria, nu am putut sa nu observ ca preturile erau cam cu 20-30% mai mici ca la noi, iar ei au alt nivel de salarizare evident. Doar combustibilul era mai scump.

Anonim spunea...

Gabi, depinde la ce produse te referi si unde te-ai uitat la preturi. De exemplu in Budapesta alimentele sunt mai scumpe chiar si la hipermarketuri cu 10-20-30% decat la mine acasa...
Un lucru e sigur, Ungaria se afla in aceasta perioada intr-un oarecare regres, deoarece actuala guvernare si-a permis timp de 4 ani de zile sa ia o gramada de masuri populiste care au cam subrezit bugetul, iar dupa ce au fost realesi in aprilie acum s-au apucat sa recupereze banii cu fel si fel de decizii tampite.
De exemplu, din martie, elevii vor putea beneficia de reducere la transport (autobuz/tren) doar intre orasul/comuna unde locuiesc si localitatea unde studiaza...

Oana Anca spunea...

Vedeti? Intrebati cunoscatorii, ca asa e f usor sa comentam din spatele unui monitor. :)

V.I. King spunea...

Anca,
Eu nu comentez din spatele unui monitor. Am fost in Tesco, in primul supermarket pe care l-am intalnit dupa ce am trecut granita si acolo preturile la confectii si incaltaminte erau cam la jumate fata de preturile de la noi.
La intoarcere mi-am luat televizor din Budapesta pe care am platit tot jumatate din pretul din Romania.
Vreti sa postez factura pe site ca sa ma credeti?