joi, ianuarie 04, 2007

Offshore: Ep. 5 "Viata"


Asa cum spuneam, intr-unul din episoadele anterioare, aici, pe platforma iti petreci jumatate din viata. O jumatate divizata in doua alte jumatati: programul zilnic de lucru de 12 ore si celelalte 12 ore ramase, din care 7-8 ar trebui sa le dedici somnului. Nu sunt week-enduri, nu sunt sarbatori. Fluxul tehnologic e continuu si tot asa si activitatea platformistilor. Ce ramane? Mai nimic. Mai mult de 1-2 ore pe zi in care sa stai cu baietii "la o barfa" in timp ce televizorul e parca intepenit pe Realitatea TV, sau in perioada stirilor pe Antena sau ProTV. Ce ne mai dezmorteste e un meci de fotbal, care starneste dispute interesante. Multi stelisti pe "Centrala", asa ca ceilalti cu alte orientari nu prea sufla. Sunt si din Ploiesti multi, insa cum Petrolul si Astra nu mai fac obiectul Diviziei A, s-au dat si ei Pro sau Contra Steaua. Un meci vazut in clubul de la platforma seamana cu un meci vizionat intr-un pub britanic, DOAR ca nu e bere. Erau si zile cand ne mai strangeam de-un bridge, insa mai tot timpul era greu sa-l gasim pe-al patrulea. Alteori jucam biliard, insa daca nu erai performant, n-aveai nici-o sansa, pentru ca se juca invigatorul la masa si coada era mai tot timpul, asa ca decat sa astepti urmatoarea ocazie, mai bine renuntai. A citi poate fi numit hobby, insa doar seara la culcare, pentru ca cei ce se retrag in camera pentru asa ceva nu se vor integra niciodata in colectiv. A "barfi", a "carcoti" sunt verbe ce se conjuga la greu, ca si pe blog de altfel. Nu trebuie sa ne fie rusine sa recunoastem asta, pentru ca fara "carcotasi" azi l-am fi aplaudat in continuare pe "cel mai iubit fiu al poporului".
Comunicatia cu cei de acasa se face fie pe e-mail sau messenger (din cate am inteles de la baieti era vorba sa le scoata messengerul, ceea ce ar fi o aberatie), fie pe mobil. La inceput semnalul era cam slab, insa cu timpul s-a imbunatatit.
TV-ul: Acum e DigiTV, insa cand am ajuns eu la Centrala nu aveam decat Prima TV, Antena si ProTV fiind codate si mai erau alte canale receptionate prin Satelit, care erau free. Insa pe vremea lui Ceausescu nu era nimic.

8 comentarii:

ice4you® spunea...

Citind aceste episoade, mi-a incoltit in minte intrebarea :
Si merita sa nu iti vezi copilul crescand decat in poze sau pe messenger ? Sotia doar de ziua ei sau cand ai noroc ? Probabil ca recompensele materiale sunt pe masura, insa parca pierzi prea mult pe partea ailalta ...

V.I. King spunea...

Ice, nu trebuie nici sa dramatizam excesiv, stau plecat o luna, urmatoarea sunt acasa, insa ce-i drept ma uit la fii-mea si de fiecare data cand ajung acasa observ ca a mai crescut. Nu-i o placere evident, insa nu-i chiar o tragedie. Tie nu ti s-a intamplat sa fii toata ziua la firma si cand ajungi acasa sa mananci si sa te culci imediat? Tot absent esti si in cazul asta, te asigur.

CRISTI ROMAN spunea...

Ce e misto e ca ai acces la canale tv romanesti. Colegii tai englezi se uita la canalele noastre?

V.I. King spunea...

cristi,
ai inteles gresit, asta aveam inainte, cand lucram la petromar, acum avem numai rusesti, f***-i

Anonim spunea...

Gabi, daca v-ar interzice cumva sa folositi messenger, iti recomand www.meebo.com. Aceleasi facilitati, doar ca te poti loga dintr-o fereastra de browser.

CRISTI ROMAN spunea...

numai rusesti? hmmm...chiar ca nasol....tu si englezoii si coreenii ce faceti atunci?

Anonim spunea...

Gabi, aberatia s-a produs, intradevar ne-a taiat accesul la messengere, dar asa cum spunea si roby l-am descoperit pe meebo.com.
Asa cum prea bine stii, n-au ei probleme cate solutii avem noi.

V.I. King spunea...

cristi
noi ne-am blindat cu dvd-uri, avem playere in fiecare camera+cluburile

mihu
si google talk e o alternativa